Homepage

 

Wij

 

De motorhome(s)

 

Reizen

Overzicht per land

Reisverslag

Overzicht per jaar

 

Allerlei

 

Contact

 

Gastenboek

 

Links

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reisverslag

                

 

20-23 augustus 2009 : Baai van de Somme

 

klik HIER voor de fotoreportage 

 

 

De grote vakantie zit er bijna op maar we willen nog een paar dagen gaan genieten, niet te ver van huis.

Vrienden spraken ons over de baai van de Somme en de spectaculaire getijden. Zogezegd, zo gedaan.

 

Onze eerste overnachting hebben we gepland in Fort Mahon Plage. Wanneer we er tegen de middag aankomen is er nog ruim voldoende plaats op de camperparking. Dat zal tegen de avond anders worden. De parking is niet echt aangenaam (zanderige ondergrond) en wordt gedeeld met toeristenbussen. Ze is wel vlakbij de hoofdstraat gelegen (zonder overlast ervan) en dat is toch wel uniek. Ook nu valt het verschil tussen de Belgische en Franse kust ons weer op. Geen sprake van hoogbouw hier. Maximum 3 bouwlagen en liever oude huizen in glorie herstellen dan betonnen konijnenhokken op mekaar stapelen.

We maken een wandeling langs Belle Dune naar Quend-Plage en stappen terug langs het strand. Het is ondertussen opgehouden met regenen.

's Avonds is het volop ambiance in de winkelstraat met allerlei optredens. Vlakbij de camperplaats doet een goede reggaegroep haar best om met zonnige deuntjes de opnieuw opgedaagde motregen te doen vergeten.

De muziek stopt rond middernacht en wij wachten niet langer om te gaan slapen.

De volgende ochtend doen we nog een wandeling door het stadje en tegen de middag rijden we door naar het Parc du Marqueterre. De zon schijnt volop en het is heerlijk vertoeven in dit vogelreservaat. We hebben geluk en kunnen een gratis rondleiding meepikken. Kyra moet wel in de camper blijven maar vindt het niet echt erg. Rond vieren rijden we door naar Le Crotroy. Hier zijn 2 camperplaatsen. Vlakbij de eerste heeft een circus zijn tenten opgeslagen en het staat er overal overvol. We vrezen om vannacht opnieuw geluidsoverlast over ons heen te krijgen en gaan op zoek naar de camperplaats bij de haven. Die vinden we met enige moeite, want onze coördinaten blijken niet echt te kloppen. Ook hier staat het al heel erg vol, maar er zijn nog een paar plaatsjes. Tegen de avond wordt het hier problematisch. Tientallen campers komen aan en gaan onverrichterzake terug weg. Wij hebben redelijk wat plaats tussen onze MH en onze buur. Een beetje te veel vind een laatkomer en hij wringt zich er nog net tussenin zodat zijn deur tegen onze camper opengaat. Dit vind ik al te gortig en dat meld ik de Fransman ook redelijk beleefd. Wannneer ik een scheldtirade naar mijn hoofd krijg vergeet ook ik effe de beleefdheden en wanneer hij zich de volgende ochtend één meter verplaatst, neem ik weerwraak door onze luifel tegen zijn motorhome open te zetten. Wat daarna volgt zal ik u besparen, maar het eindigt bij het afdruipen van deze Franse patriot.

 

Le Crotoy is overigens een vrij aangenaam stadje. Het zijn havenfeesten en dat verklaart natuurlijk de grote drukte op oa de camperplaats. Er is een fijne boerenmarkt die we even bezoeken voor we aan onze wandeling langs de baai beginnen. Tijdens die wandeling zien we voor het eerst de opkomende vloed. Op minder dan een uur is de droogstaande, kilometersbrede baai omgetoverd tot een waterparadijs met catamarans, motorbootjes, surfers....Mooi om te zien onder de stralend blauwe lucht.

's Avonds eten we in Le P'tit Matelot, een leuk klein restaurantje. Het is er goed toeven. We lopen nog even langs de Thé-Dansant op het plein van Jeanne d'Arc en passen voor het waterspektakel om te gaan rusten.

 

De volgende ochtend gaan we fietsen naar St Valery sur Somme. Daar is het ook markt en er heerst een vrolijke drukte. We krijgen honger en installeren ons op het terras van een restaurant. De bouchots (hangmosseltjes) smaken overheerlijk. We zijn net op tijd terug om een boottocht op de Somme te maken.

Vanop het water is het écht vakantie, maar mooie liedjes duren niet lang. We zijn terug tegen vieren en eenmaal terug bij de camper is het tijd om te vertrekken.

We rijden nog even langs de camperplaats van St Valery sur Caux en de verderop gelegen vuurtoren waar ook motorhomes deur aan deur staan.

Uiteraard krijgen we op de terugweg de nodige files te verduren en het is dan ook al behoorlijk laat wanneer we terug thuis komen van dit rondje vakantie.

We keren hier nog terug want ook in de winter moet het hier tof zijn.

 

 

Klik HIER voor de fotoreportage

 

                                                                                  

                                                                                                                   

website gemaakt door : Conus Group © 2008 • Privacy Policy and Terms of Use on demand

www.motorhomestories.be
 B